IK Oden

Referat: IF Zmajevi - IK Oden

Omgång 17 spelades på Råby IP:s naturgräs som höll förvånansvärt bra trots över 50 mm regn som kom natten till lördag och orsakade stora översvämningar i Västerås.
Svårspelade Zmajevi var verkligen taggade att möta oss, det märktes direkt när de gick in stenhårt och kompromisslöst i varenda närkamp.
Men vi öppnade matchen bra första 20 minuterna och borde satt åtminstone ett par av våra chanser, framförallt Sinans läge mitt i slottet som borde gått in.
Sedan var det som om vi trodde att det skulle ordna sig ändå för vi gick ner i tempo, tog för många bolltouch och släppte upp Zmajevi till några anfall som de dock inte var nära att göra mål på.
0-0 i paus var inte vad vi hade tänkt oss från början, men ändå en poäng just då.

1:a halvlek
1' Bra inlägg av Kemo som försvaret inte riktigt får bort, Karwan vinner andrabollen och skjuter men målvakten står välplacerad och räddar
3' Kontring av Oden som resulterar i att Kemo får fram bollen till Karwan som skjuter men bollen tar på en försvarare och går ut till hörna
6' Izeke tar sig fram på högerkanten och slår ett inlägg som Karwan skarvar bakåt till Kemo som skjuter över målet
9' Bra spel på vänsterkanten där Dennis tar sig fram till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Sinan som borde skjutit direkt men tar en touch och avslutar svagt rakt på målvakten
16' Intensivt anfall av Oden där Dennis lyfter bollen över backen till Kemo som provar skottlyckan men återigen går skottet över.
19' Hörna Zmajevi där Nathan fångar bollen och kastar blixtsnabbt ut bollen till Hampus som spelar vidare till Kemo som passar Dennis som får på en bra träff men tyvärr går bollen strax över ribban
30' Zmajevis första målchans kommer på ett frisparksinlägg där deras nr 11 (Mehdi från Gäddeholm) nickar utanför i bra läge.
32' Kemo skjuter ett hårt skott som touchar en back men målvakten är med på detta och räddar
42' Bra inlägg av Zmajevi från vänster till omarkerad spelare som nickar över nära vårt mål

I andra halvlek fick Zmajevi en drömstart med ledningsmål efter bara några minuter när vi tappar bollen i farligt läge med alla på väg framåt. Detta resulterar i en snabb kontring på högerkanten och ett högt inlägg som deras nr 9 nickar i mål i duell med Oscar. Skulle detta vara en väckarklocka för oss? Nej, vårt spel var inte bra men vi borde ha fått straffspark när Kemo fälldes inne i Zmajevis straffområde på ett väldigt tydligt sätt. Men domaren viftade avvärjande.
Istället gjorde Zmajevi 2-0 på ett nytt inlägg som nickades i stolpen och gick bakom Nathan, vi kunde ha rensat bort men Zmajevis spelare var hungrigare och tryckte in returen i duell med vår försvarare.
Nu var goda råd dyra och vi ändrade formation för att få upp mer folk i anfallen.
Vi skapade mer lägen nu men avsluten var alldeles för dåliga, antingen rakt på målvakten eller över målet.
Zmajevi spelade som om det var en VM-final eller deras sista match i livet och straffade vår arrogans genom att även sätta 3-0. Återigen tappade vi bollen på väg framåt i farligt läge och det resulterade i ett inlägg från vänster om deras nr 11 skarvade in i mål på ett mycket snyggt sätt.
Det hjälpte föga att vi fick in ett reduceringsmål då Karwan nickade in Jespers fina inlägg i mål.
Nej det var Zmajevis eftermiddag och de vann helt rättvist.
Första förlusten för säsongen är ett faktum men vi har fortfarande en stabil ledning som vi inte ska tappa!
Det gäller bara att studsa tillbaka i nästa match som spelas hemma på Kolsva den 10/9.
Till matchens lirare för IK Oden utser vi Marko som vann oerhört mycket boll på mittfältet och fick rädda upp andras misstag.
2:a halvlek
45' Gult kort på Kemo för snack mot domslut (detta kom direkt efter att första halvlek var slut)
48' 1-0 Zmajevi genom nr 9 Emran Kinolli, nickmål
53' Gult kort på Waseem för fasthållning
54' Bra frispark av Zmajevi som Nathan räddar
55' Instick till Kemo som fälls i bra läge i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren. Såg ut som solklar straff!
56' 2-0 Zmajevi genom nr 2 Hassan Farxhan Gayre
58' Dennis spelar fram Karwan som får på ett bra skott som målvakten räddar till hörna
64' Karwan spelar till Sinan men avslutet är svagt och målvakten räddar enkelt
69' Hårt skott av Kemo som touchar en motståndare men bollen går utanför till hörna
70' Vi slutar spela när vi tycker att domaren ska blåsa frispark men spelet fortsätter och nr 9 kommer fri med Nathan när vi står och sover men turligt för oss skjuter han över
71' Marko lägger en frispark till Kemo som skjuter över
72' Marko passar till Dennis som också skjuter över
74' 3-0 Zmajevi genom nr 11 Mehdi Bel Fdhila
75' Gult kort på Dennis för farligt spel när han sätter foten i ansiktet på en spelare
82' 3-1 Oden genom Karwan (assist Jesper) nickmål
84' Gult kort på nr 44 Leutrim Bunjako för fasthållning
85' Sinan spelar in till Karwan som skjuter över i bra läge
90' Bra inlägg av Jesper mot bortre till Karwan som går för en liggande cykelspark och avslutet är bra, men täcks av en försvarare och de får sedan undan returen.